Buitengewone tijden vragen om buitengewone maatregelen. In de strijd tegen het coronavirus heeft het college van burgemeester en schepenen daarom beslist om de Druivenfeesten dit jaar niet te laten doorgaan. 

Geen Druivenfeesten in 2020, dat doet pijn in ons hart en onze feestbenen. Maar met jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers zijn de Druivenfeesten een groots en uitbundig meerdaags feest. Ze hebben in de eerste plaats als missie om de inwoners van onze gemeente samen te brengen. In augustus al zo veel mensen tegelijk bij elkaar brengen, zou onverantwoord zijn. Op dit moment primeren de gezondheid en veiligheid van onze inwoners, verenigingen, vrijwilligers, partners en ons team. Daarom kunnen we de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus alleen maar steunen.

Een buitengewoon zomeraanbod

Dat het een buitengewone zomer wordt, staat dus vast. Maar we blijven niet bij de pakken zitten. Want om ervoor te zorgen dat we deze buitengewone zomer samen toch zo goed mogelijk kunnen beleven, zijn we momenteel volop bezig met het uitwerken van een alternatief zomeraanbod. Zonder Druivenfeesten, maar met tal van andere activiteiten die onze tafeldruif vieren en passen binnen de coronamaatregelen. Blijf nu dus nog even volhouden en de maatregelen respecteren, zodat we binnenkort buitengewoon kunnen genieten. Meer informatie over dit alternatief zomeraanbod volgt binnenkort.

En terwijl we al uitkijken naar deze buitengewone zomer, tellen we graag ook al samen af naar de 70e editie van de Druivenfeesten. Die vindt plaats van vrijdag 20 augustus tot en met woensdag 25 augustus 2021. Dan vieren we dubbel en dik feest…


Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x